Journey Of Love



zafirahjamaludin
Instagram · Twitter



Salam

Manusia
Selamat Datang ke teratak usang ini, moga yang baik dijadikan pedoman, yang buruk dijadikan teladan.

SMS

NUKILAN
· Bawal atau Shawl
· Menjadi Diri Sendiri
· Kenapa awak tiba tiba berubah?
· Seminggu yang sibuk.
· Result MUET
· Pendengar Yang Baik
· Segmen Blogwalking & Give Away By Kisah.Si.Gadis.L...
· Dinner Terakhir
· 3 Perkara Yang Tak Perlu Kita Fikirkan
· 'Kampung' sekitar Eropah


KEGEMARAN


Bawal atau Shawl
Thursday, 4 June 2015 | Posted by Zafirah | 2 comment{s}


Assalamualaikum.

Apa khabar semua?Sempena hari yang penuh kemuliaan dan keberkatan hari ini, iaitu hari Jumaat, sama-samalah kita menghangatkan amalan Mahmudah dan Sunnah Nabi Muhammad SAW kita pada hari ini. Ingatan untuk diri sendiri juga. InshaAllah.

Ok, untuk entry hari ini yang tidak berapa kena mengena sebenarnya dengan hari Jumaat ni huhuhu. Boleh dikatakan lebih kepada sifat ingin tahu dan pendapat korang semua yang sedang singgah di blog aku ni.

As gegurl Muslimah yang berhijab, aku sangat familiar dengan dua
jenis hijab sahaja iaitu tudung bawal dan shawl. Yang trend lain punya hijab tu kirim salam sayang je lah, tak mampu aku nak cuba, lenguh, letih semua ada.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu adik perempuan aku complain.

Adik : Kakak ni tak sesuai la pakai shawl, nampak pelik sikit, pakai bawal je lah.

Hemoih adik aku ni #akuyangpakaikauyangpanas

So, immediately terus aku tukar ke tudung bawal, then tak lama kemudian BFF aku pulak meluahkan rasa yang terbuku di dada dia sejak azali kononnya.

BFF : Laaa, teruskanlah pakai shawl, bawal tak sesuai la dengan kau zaf serius aku cakap.

Pulak dah.

Well, aku bukannya jenis peduli pandangan orang. Maksud aku adalah aku terima pendapat orang lain tentang apa sahaja yang diorang rasa tetapi itu semua tak effect keyakinan diri aku sangat. Tetapi, bila bab tudung pakaian semua, kritikan menyebabkan aku jadi insecure, rasa serba tak kena. Rasa macam semua pandang aku muka kesian je sobs.

So, bagi korang yang gegurls, korang paling selesa pakai tudung style yang macam mana? Bawal kah? Shawl kah? Pashmina kah? atau yang lain kah? Share la sikit dengan aku, tips untuk menjadi yakin dengan diri sendiri dalam mengenakan hijab yang trendy masa kini huhuhu

Ok lah, setakat sini dulu nukilan hari ini.
Salam Sayang.

Labels: , ,